СИП - Информационни технологии - 4 "в" клас

Преподавател: Елисавета Иванова

Учебна 2011/2012 година

Тема: "Пролетни цветове"

Рисунки, създадени с компютърната програма за рисуване Paint. 

В час по СИП - Информационни технологии учениците от 4 "в" клас работиха по три задачи, подчинени на проект "От сянката към светлината". Работейки по планираните теми за работа с текст,  учениците използваха програмите MSWord, създаваха графични проекти в редактора на прогарамата Paint, търсеха и съхраняваха информация от Интернет чрез различни браузъри. Една от задачите предвиждаше да се създадат текстови документи, като се запише създадено кратко стихотворение от самите тях на тема "Есен". В текстовия документ се вмъкнаха изображения, създадени от децата на тема "Есен" с програмата Paint. Предстои тези файлове да се принтират, за да се изготви брошура със заглавие "Багрите на есента". Брошурата може да се разгледа в електронен вариант по-долу.

По същите стъпки се изготви Кулинарна книга с рецепти, посочени в интернет пространството, като традиционни в партньорските държави. Брошурата е  принтирана и оформена в 1 част. Предстои подготовката на 2 част. Брошурата може да се разгледа по-долу в електронен вариант.

Третата задача е свързана със създаване на Коледни поздравителни картички. За целта се използваха възможностите на програма Paint и Онлайн редактор за рисуване с готови апликации. Картичките са публикувани, като поздрав в сайта www.etwinning.net , за да бъдат разгледани от партньорите. Могат да се разгледат по-долу на страницата. Учениците подариха своите принтирани картички на децата от предучилищните групи в градина "Радост", "Златното ключе" и "Раковина".

За да се прочете публикувания документ, трябва да се кликва върху стрелкичките вдясно и вляво върху рамката. За да се увеличи, трябва да се кликне върху флашфайла. Затвяря се с бутон "X" от лентата с инструменти.