ПРОЕКТЪТ В КЛАС

Учениците от 3 "Б" клас, кл. ръководител Нели Бакърджиева

" Да се запознаем с националните знамена на нашите партньори в проекта - Полша, Великобритания, Словакия, Турция, Италия и Румъния"

<a data-cke-saved-href="https://slideful.com/v20120621_2346388948078987_pf.htm" href="https://slideful.com/v20120621_2346388948078987_pf.htm">View the slide show</a>

Кът в класната стая на 3 "В" клас с кл. ръководител Райна Ковачева, посветен на проекта, който се актуализира регулярно.

Учениците от V "а" клас с класен ръководител Светла Генова изработиха презентации за Словакия и табло с фотоси и обяснителни текстове към тях. Изработените електронни документи представиха в клас, а таблото бе изложено в коридора на училището.

 

Табло "Словакия" - изработено от учениците от V "а" клас

    Учениците от III "a" клас с класен ръководител Иванка Петкова изработиха презентация за партньорската държава Италия. Те работиха със съдействието на своите родители, като събраха текстов и снимков материал за най-емблематичните градове на Италия и проучиха традиционни италиански кулинарни рецепти, които включиха в своята презентация.

    Градът, в който се намира партньорското училище се намира близо до град Неапол в подножието на вулкана Везувий. Той се нарича Сомма Везувиана. В презентацията e публикувана информация за град Неапол на 15 слайд. За да се разгледа презентацията на цял екран, трябва да се кликне на бутона на долната лента на рамката в дясно. ( View Fullscreen) 

 

Учениците от  I "а" клас с кл. ръководител Веска Кръстева пресъздадоха обичая Лазаруване

Снимки и информация за същността на българския обичай е публикувана в сайта www.etwinning.net, където се намира профила на проект "From shadow to light"

Учениците от 1 "в" клас, кл. ръководител поканиха своите родители и разказаха какво са научили за държавите, които са наши партньори по проект Коменски. Класният ръководител г-жа Лидия Иванова подготви за децата презентации с текст и фотоси от известни места от Словакия, Италия и Великобритания. На следващата среща ще представят и другите партньорски държави.

Писма и картички с мартенички за децата от партньорските държави, подготвени от учениците от

4 "Б" клас,

класен ръководител г-жа Галина Томова

 

Кореспонденция с партньорските училища чрез писма и поздравителни картички.

Имаме информация, че учениците от 1 "б", 2 "а", 3 "а", 4 "в" класове изпратиха писма и Коледни поздравителни картички на адресите на патньорските училища. Ученците от 4 "в" клас получиха писма от петокласници от полското училище. Очакват се отговори от партньорите.

                                     4 "В" клас                                                                                 3 "А" клас                               

                     Кл. ръководител: Елисавета Иванова                        Кл. ръководител: Иванка Петкова

 

Учениците от III "В" клас проведоха Коледно тържество пред родителите “Коледа и Нова година в партньорските държави”, на което присъства и г-н Бинев, пом.директор. Всеки от отборите представи традициите и обичаите, свързани с двата празника за съответната партньорска държава .

 

Учениците от I "а" клас ОУ „Любен Каравелов“, следвайки думите на патрона на училището във вестник „Свобода“ от 1872г.: „Аз обичам народния живот – с неговите обреди и обичаи; аз бих желал да покажа всеки му моя народ с неговите бели къщи, с неговите песни и с неговите празнични обреди.“, решиха да се приобщят към традициите и обичаите на нашия народ и участвайки в проекта „От сянката към светлината“, да ги покажат на партньорите ни от проекта. За Коледа и Нова година учениците от Iа клас направиха битов кът и изработиха традиционни сурвачки. Представиха пред родителите коледна програма и разказаха и показаха как се празнуват Бъдни вечер и Коледа в родния край. (снимки3, снимки4 и снимки5)

Изработиха и изпратиха поздравителни картички на учителките си от детските градини и направиха дарение за благотворителната инициатива на Президента на Република България „Българската Коледа“. Снимки и текст са публикувани в сайта www.etwinning.net  в менюто за празниците през декември и традициите, свързани с тях.

"Какво научих за държавите на партньорските училища" 

4 "А" клас

Класен  ръководител Гинка Сотирова

IV "А" клас